DIY pakketje uitproberen

Deze week maakte ik de diy creme uit onze webshop. Ik dacht eigenlijk stiekem. Kan ik dit wel? Maar iedereen kan dit. Alles wat je nodig hebt, zit in het doosje. 
Makkelijker kan niet! Ik heb de Easy Beauty Balm van Radis et Capucine gebruikt.
In het doosje zit een potje shea boter, bijenwas en jojoba olie. 
Op de verpakking staat beschreven hoe je het moet doen, dus hop daar ging ik.

 

Verwarm de shea boter en de bijenwas, au bain marie. Pannetje met water, check. Potje met shea boter, check. Maar waar ging ik die bijenwas nu in doen? 
De bijenwas zit in de verpakking in een klein plastic potje, dat is niet handig. Uiteindelijk heb ik gewoon een glas uit  de kast gepakt. Check!

 

Als de boter en de was zijn gesmolten, haal je ze uit het warme water en kunnen ze bij elkaar gevoegd worden. 
Ok, dat potje van de shea boter leek me te klein, dus heb ik alles in het glas bij elkaar gedaan. Dat was ook wat makkelijker met roeren.  
Als het mengsel op kamertemperatuur is, mag de olie erbij.  Daarna weer goed roeren. 
Giet het daarna over in het potje van shea boter. Eigenlijk ben je dan al klaar, want het enige dat dan nog moet, is 2 uur in de koelkast zetten. Gelukt!

 

Ik vind het zelf een hele fijne creme geworden. Lekker voor de droge plekken op je huid of voor nu met dat winterse weer, als je naar buiten gaat.

Ik zou zeggen probeer het zelf ook een keer!

 

Yvonne 🌿


Zalm bereiden met de stasher bag

Toen ik de stasher bag kocht was dit een van de dingen die ik heel graag wilde proberen. En ik moet zeggen voor een eerste keer was het echt een succes. Heerlijke zachte zalm.

Wij maakte een pokebowl, waarin alle losse ingrediënten bij elkaar een mooie combinatie zijn. Wil je dit nu ook eens proberen kun je hier zien hoe ik het heb gedaan:

 

Voor de zalm in het waterbad gaat, kun je deze eerst pekelen. Hierdoor wordt de vis gekruid, verstevig je de textuur en voorkom je dat er albumine vrijkomt.

Albumine is het eiwit wat je vaak aan de buitenkant van de zalm ziet zitten.

Hiervoor heb je ongeveer 500 gram water en 5 gram zeezout nodig. 

Doe de zalm in de stasher bag en meng het water met het zout, zorg dat het zout goed is opgelost. Vervolgens doe je dit bij de zalm in de stasher bag.

Laat dit ongeveer 20 tot 30 minuten in de koelkast rusten.

Als het zover is haal de je zalm uit de bag, dep je deze droog en wrijf je de zalm in met olie.

Doe de zalm zo in de bag dat het gelijk verdeeld is, zo zal de zalm ook gelijkmatig worden gegaard. 

Sluit de bag luchtdicht af door de bag nog even open te laten als je deze in het water laat zakken. 

Zorg ervoor dat het water ongeveer 52,5 graden is, dompel de zalm helemaal onder en laat ongeveer 20 minuten koken.

De zalm zal een mooie roze kleur hebben en heerlijk zacht zijn. Kijk dus goed uit met de zalm uit de zak halen, anders valt het uit elkaar.

 

Eet smakelijk!

Irma


Zelf je kerstversiering maken? Het is heel makkelijk!

Kan je soms ook zo lekker creatief zijn? Als ik er de tijd voor heb en weer eens vol zit met ideeën, dan vind ik het heerlijk om leuke dingen te maken. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit wat.  
Ik vind het dan ook heel fijn om het internet af te struinen, op zoek naar, voor mij, nieuwe diy’s 
Zo kwam ik nu uit, bij het zelf maken van je kerstversiering. En ik kwam erachter, dat het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. Ga naar buiten en haal je spullen uit de natuur, of zoek in huis naar dingen waar je eigenlijk niks meer mee deed, maar hier heel goed voor kan gebruiken.  

Maak bijvoorbeeld een slinger van gedroogde sinaasappel- en citroenschijfjes of ander citrusfruit dat je toevallig in huis hebt. Het ziet er gezellig uit en het ruikt ook nog eens heel lekker. Droog je sinaasappel- en citroenschijfjes in de oven. Zet je oven op de laagste stand en leg je schijfjes op een bakpapiertje op de bakplaat. Doe ze 2 uur lang in de oven, na die 2 uur, haal je ze eruit en draai je ze om. Daarna mogen ze nog 2 uur in de oven. Wat zal dat lekker ruiken!  
Rijg ze aan een touwtje of een stukje wol en klaar is je slinger.  
Maar er zijn natuurlijk nog veel meer dingen waar je ze voor kan gebruiken. Hang ze in de boom als een kerstbal, of plak ze op je kerstkrans.  

En wat dacht je van sterren gemaakt van afgebroken takjes. Die zijn makkelijk te verzamelen als je een lekkere wandeling maakt. Bindt de takjes aan elkaar vast met touw of wol en maak je eigen kerstster.  

Veel plezier met het maken van je eigen kerstversiering! 

Yvonne 🌿


Het EcoEgg was ei. Is het iets voor jou?

Je hebt het vast allemaal wel eens gehad. Oeps! Net iets teveel wasmiddel in je wasmachine. Als je wasmachine dan klaar is, zit nog steeds heel je trommel vol met schuim. Hop weer even spoelen. Maar heb je er ook weleens bij nagedacht dat al dat zeep, je afvoer in gaat en alles enorm vervuild. Kijk maar eens in de slangen van je wasmachine. Jakkes...

Toen we de Eco Egg tegenkwamen, wilde ik hem gelijk uitproberen. Ik was vooral heel benieuwd hoe het werkt. Je stopt de korrels in het was ei en je kan er 70 keer mee wassen. Hoe dan? 
Ik kon natuurlijk niet wachten,  zodra de EcoEgg Fresh Linnen binnen was, is hij gelijk de wasmachine in gegaan. En het werkt! 
Mijn wasmachine zat niet vol met schuim, terwijl je alle korrels in het ei doet. Je hoeft er dus niet meer over na te denken of te doseren. Heel makkelijk. En wat ook zo fijn is, je hebt geen aparte wasverzachter meer nodig. Het is wasmiddel en wasverzachter in 1. 

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat dit wasmiddel zonder zooi is. Geen chemicaliën, gemaakt van recycled plastic en geschikt voor de gevoelige huid. Daar doen we het natuurlijk voor.

Ik gebruik niet anders meer. Al mijn was doe ik er mee, zelfs de handdoeken. Je mag de EcoEgg gebruiken tot 60 graden, dus dat gaat heel goed. Enne het ruikt nog heerlijk ook, 

ik kan het zeker aanraden.

Yvonne 🌿